Workshop Je-Zelf in Beeld

” Ze zeggen altijd : ‘Zoek jezelf’, maar ik weet niet wie ik ben.

Er wonen mensen diep in mij die ik nog nauwelijks ken.

Er leven er ontzettend veel onder dezelfde huid.

En als ik zoek naar wie ik ben zoek ik de beste uit.”


-Toon Hermans-

Trek je graag een kaartje, wil je meer inzicht in jezelf of ben je op zoek naar antwoorden? Vindt je het leuk om creatief bezig te zijn? Dan is dit een leuke workshop om te doen. Je maakt je eigen inzichtkaarten en je leert hoe je die kunt lezen. Het is daarnaast ook een fijn moment voor jezelf, om te ontspannen en te genieten van creativiteit.

Ieder van ons bestaat uit verschillende personen of rollen. Zo ben ik: vrouw, echtgenote, moeder, leerkracht … Maar ook: De zorgzame, de kritische, de zelfverzekerde, de harde werker, … Al die personen en rollen vormen samen onze persoonlijkheid.

In de workshop ‘Je-zelf in Beeld’ maak je collage-kaarten door plaatjes te verzamelen en samen te voegen tot een geheel. Iedere kaart heeft een andere sfeer en vertelt een ander verhaal. Iedere kaart vertegenwoordigt een stukje van jouwzelf.

“Welk verhaal heeft jouw collage te vertellen?”

Als de kaarten klaar zijn, gaan we kijken wat deze je te vertellen hebben. Dit doe je door een aantal vragen vanuit de kaart te beantwoorden. Je probeert daarbij je denken “uit te zetten” en antwoordt gewoon wat er in je opkomt.

Ik schrijf je antwoorden voor je op en na het beantwoorden van de vragen lees ik je alles nog eens voor. Dit geeft verdieping en soms nog aanvullende inzichten. Het is een mooi en boeiend proces dat je antwoorden en inzichten kan geven over delen van jezelf. Op deze manier krijg je een steeds completer beeld van jezelf en ga je bovendien naar huis met een set kleine kunstwerkjes!    

Wat: Workshop in mijn atelier.

Tijdsduur: 2 uur

Wanneer: In overleg te boeken

Tarief: € 45,- inclusief materiaal, koffie/thee en wat lekkers